Närpiön Kraftin Heidi Kuuttisen erittäin terävä loppukiri ratkaisi 22-vuotiaiden naisten mestaruuskamppailun hänen edukseen. Ampumahiihtäjänäkin maajoukkueessa kilpailevan Kuuttisen voittoaika oli 14.07.

– Oli minulle tosi hyvä kilpailu vauhdinjaon kannalta. Lähdettiin liikkeelle aika rauhassa ja kiristettiin koko ajan. Se sopi minulle hyvin. Minulla on yleensä on lopussa hyvin voimia, mutta nyt vähän epäröin, kun en ole kilpaillut. Mutta hyvin se tuli, Kuuttinen sanoi.

– Tiesin, että minulta puuttui se kulta ja ajattelin, että ihan sama kuka minun rinnalle tänään juoksee, mutta nyt se tulee.

Kuuttisen voittoaika oli osin maltillisen alkuvauhdin vuoksi 37 sekuntia hitaampi, kuin Nathalie Blomqvistilla 19-vuotiaiden ikäluokassa.

Kuurojen Suomen mestari Sara-Elise Ruokonen Kuusjoen Humusta hävisi Kuuttiselle kirissä viisi sekuntia ja Kannuksen Uran Emma Katajalaakso 11 sekuntia.

Maltillisesti aloittanut Savonlinnan Riennon Reetta Joronen nousi lopussa neljänneksi.

Vasa Iddrottssällskap voitti 22-vuotiaiden naisten joukkuemestaruuden pienimmällä mahdollisella yhden sijalukupisteen erolla Jyväskylän Kenttäurheilijoihin. Kolmas oli Espoon Tapiot.