Helmikuussa Vuokatissa kisattavaksi tarkoitetut Europan Nuorten Olympiafestivaalit siirtyvät koronaviruspandemian vuoksi pidettäväksi 11.–18. joulukuuta 2021.

Euroopan olympiakomiteoiden hallitus päätti kilpailun uudesta ajankohdasta kokouksessaan maanantaina.

– Valitettavasti koronavirustilanne on edelleen sellainen, ettei se anna mahdollisuutta järjestää EYOF-kisoja alkuperäisessä aikataulussa. Meille tärkeintä on varmistaa nuorten urheilijoiden turvallisuus ja tällä hetkellä emme nähneet sitä mahdolliseksi vielä helmikuussa, Suomen Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen

Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja, Sotkamon kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen kertoo, että Kainuussa oli jo varauduttu erilaisiin vaihtoehtoihin sen jälkeen, kun koronatilanne konkretisoitui viime keväänä. Myös hän näkee kisojen siirtämisen oikeana ratkaisuna.

– Haluamme toimia asiassa vastuullisesti ja terveysturvallisuus huomioon ottaen. Ajankohta tuo omat haasteensa järjestelyille, mutta jatkamme täysillä valmisteluja kohti kisojen uutta ajankohtaa. Haluamme järjestää Vuokatissa kaikkien aikojen parhaat EYOF-kisat, Kilpeläinen kommentoi.

Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit, European Youth Olympic Festival (EYOF) ovat Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja Kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Olympiafestivaalit järjestetään joka toinen vuosi sekä kesä- että talvilajeissa.

EYOF-kisoissa alle 17-vuotiailla nuorilla urheilijoilla on mahdollisuus saada kokemusta kansainvälisistä arvokisoista ja mitata tasoaan eurooppalaisia kilpakumppaneitaan vastaan. Suomi on aikaisemmin järjestänyt EYOF-kisat kaksi kertaa: vuonna 2001 talvikisat Vuokatissa ja vuonna 2009 kesäkisat Tampereella.

Lähde: Olympiakomitea