Painonnostaja Eero Retulainen saa työnnön pronssin Bukarestin yleisen sarjan EM-kilpailuista. Kansainvälinen painonnostoliitto ilmoitti liettualaisen Zygimantas Stanuliksen hylkäyksestä.

Stanulis voitti kultaa 94-kiloisten tempauksessa ja hopeaa työnnössä sekä yhteistuloksessa.

Turun Atleettiklubia edustava Retulainen nosti kilpailussa työnnön neljänneksi tuloksella 192 kiloa.

Näin ollen hänen sijoituksensa kirkastuu pronssimitalin arvoiseksi. Euroopan painonnostoliitto on käynnistänyt mitalien uudelleen jakamisen.

”Mahtava uutinen! Tottakai mieltä olisi lämmittänyt vastaanottaa mitali itse kisoissa. Dopinginvastainen taistelu tulee perästä, mutta pääasia että tulee. Tämä on ennen kaikkea mitali suomalaiselle miespainonnostolle, joka ei ole ollut niin menestyksekästä aikuisten tasolla viime vuosina. Ulkomaille kannattaa lähteä rohkeasti laittamaan hanttiin suuremmille maille. Nyt lähden lähimmälle torille juhlimaan. Harmikseni lähin sijaitsee tässä Kööpenhaminassa, eivätkä ne raukkaparat siellä ymmärrä suomea.”, Retulainen kommentoi.

”Rautaiset onnittelut Eerolle!”, toivottaa Painonnostoliiton toiminnanjohtaja Tomi Tolsa.
”Hän nosti kisoissa hyvin jääden vain 6 kilon päähän pronssista. Tässäkin mielessä mitali on täysin ansaittu. Minulla ei ole tiedossa liettualaisen dopingrikkomuksen tarkempaa laatua. On tärkeää, että urheilussa puututaan doping- ja muihin eettisiin rikkomuksiin esimerkiksi häirintään. Näin saamme pidettyä lavat ja kentät siisteinä sekä turvaamaan tasavertaisen aseman kaikille.”, Tolsa jatkaa.