Anne-Mari Hyryläinen kääntää katseen takaisin vuorille ja vuorioppaan töihin. Lyhyt, mutta menestyksekäs ura kansainvälisen tason kilpajuoksijana on ohi.

Huipputason kilpajuoksun Hyryläinen jättää tyytyväisenä. Hän nousi huipputasolle reilusti yli kolmekymppisenä, mutta on toissa vuonna juostuilla maratonin ja puolimaratonin ennätyksillään 2.28.53 ja 1.11.04 Suomen kaikkien aikojen tilastossa neljäs ja kolmas.

MM-maratonilla Hyryläinen edusti Suomea kolmesti. Hän oli Lontoossa 2017 ja viime syksynä Dohassa seitsemänneksi ja viidenneksi paras eurooppalainen. Makoisimman muistijäljen juoksijan omaan mieleen on painanut Rion de Janeiron olympiamaraton 2016, jossa hän oli 51.

– Kyllä Rion olympialaiset ja koko se harjoitus- ja kilpailukausi on jäänyt parhaiten mieleen, kuten myös valmistautumisleiri, jossa oltiin joukkueena. Kuka vaan ei voi edustaa maataan olympialaisissa. Siihen ei voi ostaa lippua, se paikka pitää ansaita, ja siitä jää ikuinen leima, että olet olympiaurheilija, Hyryläinen sanoo.

– Juokseminen ja urheilu ylipäätään ovat antaneet minulle aivan hirveästi. Olen niin onnellinen, että sain kokea tämän kaiken ja oman kehityksen. Se, että kehityt ja pystyt rikkomaan omia rajojasi ja saavuttamaan ennätyksiä, on hienointa mitä voi olla.

Lähde: Urheiluliitto