”Sama kuin uskoisi joulupukkiin” – rajua kritiikkiä kansainvälistä hiihtokalenteria kohtaan

© Kuva: Getty Images

Hiihdon maailmancupin alkuun on aikaa kuukauden verran. Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n kalenterin mukaan sen jälkeen edessä on neljän kuukauden aikana 41 kilpailua yhdeksässä eri maassa. Harva uskoo, että kausi voidaan tällä suunnitelmalla viedä läpi nykytilanteessa.

Ihmetteleviä äänenpainoja on kuulunut etenkin Norjan suunnalta.

– On naiivia FIS:lta mennä normaalikalenterin mukaisesti, norjalaishiihtäjä Maiken Caspersen Falla sanoi Verdens Gangille.

– He asettavat meidät ja joukkueiden johdon valtavien riskien kohteeksi tällä aikataululla. Meidän pitää matkustaa niin monen korkean tartuntariskin kaupungin ja lentokentän kautta – kaiken lisäksi talvella immuunipuolustuksen ollessa heikoimmillaan.

Norjan supertähti Therese Johaug ehti jo aiemmin heittää piikkiä FIS:n suuntaan utopistisesta kilpailukalenterista.

– Se että pystyisimme viemään läpi kaikki kilpailut on sama kuin uskoisi joulupukkiin, jos olen ihan rehellinen. Kilpailuja on järjettömän monta monessa eri maassa. Tämä on todella pahasti yläkanttiin, Johaug paukutti.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.