Hannu Granberg lisäsi Helsinki City 5 -katujuoksun voiton kesän voittojensa sarjaan. Granberg kirkasti viime vuoden kakkossijan ennätyksellään 14.35.

Tällä kaudella 3000 metrin estejuoksun ja 4 kilometrin maastojuoksun mestaruudet voittanut Granberg kilpailee seuraavaksi ensi lauantaina Vantaalla puolimaratonin SM-kilpailussa, jossa hän puolustaa mestaruutta.

– Puolimaratonille tähtäävä harjoittelu on ollut tähtäimessä ratakauden jälkeen. Nyt tuntui, että vauhti ja irtiottopuoli toimivat tosi hyvin, Lahden Ahkeraa edustava Granberg sanoi.

Granberg ratkaisi kilpailun kirimällä karkuun Jarkko Järvenpäältä juoksun lopussa. Tampereen Pyrintöä edustava Järvenpää oli toinen vain sekunnin Granbergille jääneenä.

Joensuun Katajan Arttu Vattulainen ja HKV:n Eero Saleva olivat kolmas ja neljäs ajoin 14.42 ja 15.03.

Kärkinelikko oli koossa 3,5 kilometriin. Sitten ensin Saleva ja sen jälkeen Vattulainen jäivät, kun Järvenpää lisäsi vauhtia.

– Jarkon kanssa tultiin yhtä matkaa tuo viimeinen kilometri. Päätin iskeä vasta 200 metriä ennen maalia, Granberg tuumi.

– Vantaan puolimaratonille lähden jahtaamaan voittoa.