Anne-Mari Hyryläinen kääntää katseen takaisin vuorille ja vuorioppaan töihin. Lyhyt, mutta menestyksekäs ura kansainvälisen tason kilpajuoksijana on ohi. Juoksemista yksi Suomen kaikkien aikojen parhaista maratoonareista ei kuitenkaan jätä.

– Juoksun harrastusta jatkan. Kunto täytyy pitää hyvällä tasolla jo työnkin takia. En kuitenkaan aio kisailla yhtä paljon kuin ennen enkä varsinkaan tällä tasolla. Harjoituksissa aion olla itselleni paljon armollisempi, Hyryläinen sanoo.

Hyryläinen, 42, päätti jo viime syksynä Dohan MM-kisojen jälkeen, että aktiiviura jatkuu vain vuodella. Kun Tokion olympialaiset siirtyivät vuodella, Hyryläinen päätti, että uran päätöskilpailu on lauantainen Vantaan SM-maraton, mutta se jää nyt juoksematta.

– Minulle tuli kuukausi sitten jalkaan haava, joka tulehtui. Olin sairaalassa ja sain neljä päivää antibioottia suoraan suoneen. Samalla otettiin kaikki verikokeet, ja siinä tuli ilmi, että minulla on anemia, Hyryläinen kertoo.

– Lääkäri ihmetteli, että enkö ole ollut väsynyt. Sanoin, että joo, mutta en vain osannut erottaa, mikä on normaalia treeniväsymystä ja mikä ei ole. Jotenkin sitä vain laittaa väsymyksen aina treenien piikkiin ja tsemppaa itseään jatkamaan.

Lähde: Urheiluliitto