Anne-Mari Hyryläinen kääntää katseen takaisin vuorille ja vuorioppaan töihin. Lyhyt, mutta menestyksekäs ura kansainvälisen tason kilpajuoksijana on ohi.

Hyryläisellä todettiin kuukausi sitten anemia.

Vaikka Hyryläinen on aloittanut anemialääkityksen, SM-maratonille hän ei lähde.

– Tilanne on mennyt pikkuisen parempaa suuntaan, mutta vieläkään ei ole normaali olo. Väsyttää ihan hirveästi, ja veriarvot olivat sen verran alhaisia, että voisi olla vaarallistakin lähteä väkisin puskemaan maratonia, Hyryläinen sanoo.

Vaikka kuluvan vuoden kilpailut jäivät juoksematta, Hyryläinen päätti pysyä lopettamispäätöksessään ja palata täysipäiväisesti vuorioppaan töihin.

– Dohan jälkeen tähtäin oli Tokion rajan rikkomisessa ja olympialaisissa, mutta sitten korona muutti kaiken. Olisi toki mahdollista yrittää sinne ensi kesänä, mutta takki on nyt aika tyhjä, henkisesti ja fyysisesti, Hyryläinen sanoo.

Dubaissa asuvan juoksijan lopettamispäätöstä siivittivät myös kuluvan vuoden vaikeudet.

– Olin harjoittelemassa Keniassa tammikuussa, kun koronatilanne paheni, ja tuli tietoa, että rajat menevät kiinni. Keskeytin harjoitusleirin ja tulin kotiin, jossa oli kuukauden lock down, eli siellä ei pystynyt liikkumaan eikä juoksemaan. Ainoa, mitä pystyin tekemään, oli kuntopyöräily sisällä, Hyryläinen kertoo.

– Dohan jälkeen on ollut paljon ongelmia jalkojen kanssa. Harjoittelu on ollut kivun kanssa juoksemista. Nilkassa on kulumaa, ja siihen tuli krooninen tulehdus. Kun se talttui kortisonilla, tuli ongelmia takareiden kanssa, ja sitten oli ongelmaa toisen jalan kanssa.

Lähde: Urheiluliitto