Suomalaisen sulkapallon superlupaukset jatkavat upeaa taistoaan U19 EM-kisassa Pajulahdessa.

Keskiviikko Pajulahdessa sujui suomalaisittain aurinkoisissa merkeissä, Nella Nyqvist otti vakuuttavan voiton serbialaisesta Sara Loncarista suoraan kahdessa erässä 21-17 21-18 ja eteni näin puolivälieriin. Nyqvist on kisassa jäljellä olevista pelaajista kaikkein nuorin ja ainoa, joka on syntynyt vuonna 2006. Hallitseva U15 Euroopan mestari metsästää tosissaan jo toista EM-mitalia saman vuoden aikana.

– Peli tuntui kulkevan tänään hyvin, jalat oli valmiina ja lyönnit onnistuivat hyvin. Vastustaja oli kova ja hänellä oli hyvä painostus takakentälleni. Sain palautettua niitä hyvin ristisafetyillä ja pääsin taas pelin päälle. Kvartseihin pääsy tuntuu mahtavalta! Nella Nyqvist kommentoi Sulkapalloliiton verkkosivuilla.

Toinen puolivälieräpaikka Suomelle saatiin, kun Joakim Oldorff kukisti ranskalaisen Alex Lanierin 23-21 21-19.

– Vastus oli taitava ja erityisen hyvä päinlyönneissä sekä nopeissa nostoissa. Pelasin ”isoa peliä” eli keskityin erityisesti nostojen kaariin sekä nopeisiin droppeihin. Kvartseihin pääseminen on hienoa, sillä olen askeleen lähempänä EM- mitalia, Joakim Oldorff puolestaan kommentoi.

Oldorffin puolivälierän vastustaja on kisan viidenneksi sijoitettu venäläinen Georgii Lebedev.

Lähde: Sulkapalloliiton verkkosivut