Kolmiloikan Suomen halliennätysmies Simo Lipsanen avasi hallikautensa pituushypyllä. Lappeenrannan Urheilu-Miehiä edustava Lipsanen voitti Joensuussa miesten kilpailun tuloksella 766, joka on hiljalleen käynnistyvän hallikauden Suomen kärkitulos.

Kalle Salminen Joensuun Katajasta oli miesten pituushypyssä toinen avauskierroksen tuloksellaan 764. Lipsanen ponkaisi voittohyppynsä viidennellä kierroksella.

– Alkuun oli pikkuisen ponnistus hakusessa, meni jonkun verran läpi. Vauhti pelasi aika jees alusta saakka. Ponnistus ei ihan yhdistynyt siihen, mutta loppua kohti parani hyvin. 766 on ihan asiallinen avauskisa, Lipsanen tuumi.

Kolmiloikan osalta tähtäin on EM-kilpailuissa, mutta lappeenrantalainen ei vielä varmuudella tiedä, missä kauden päälajinsa avaa.

– Parin viikon päästä varmaan, Lipsanen arvelee.

Parannuskohteet päälajissa ovat selkeät:

– Viime kesänä lankulletulossa oli hyviä aineksia, mutta loikkakontakteissa oli jonkun verran toivomisen varaa. Lankulletuloon olen nytkin tyytyväinen, mutta siitä pitää pystyä vielä paremmin viemään suoritus loppuun saakka. Sitä kautta tulee senttejä lisää.

Lipsasen harjoittelu on sujunut hyvin ja suunnitelmien mukaan. Suurimmat muutokset ovat olleet voimaharjoittelussa, jossa fysioterapeutti Peetu Lehmus on laatinut aiempaa paremmin lajin huomioon ottavia voimatreenejä.

– Takareisien ja pakaroiden voimatasoja on nostettu. Muutenkin on koitettu huomioida voimaharjoittelussa paremmin, että se näkyisi lajin tekemisessä. On jätetty rinnallevedot, tempaukset ja hitaat syväkyykyt käytännössä kokonaan pois, Lipsanen kertoo muutoksiin tyytyväisenä.

Lähde: Urheiluliitto