Suomalaisilla miehillä oli tänään vaikeaa Falunin 15 kilometrin väliaikalähdön kilpailussa. Yksikään suomalainen mieshiihtäjä ei yltänyt pisteille, parhaana Iivo Niskanen sijalla 33.

Yli kaksi minuuttia keulaan jäänyt Iivo Niskanen ei halunnut jäädä harmittelemaan päivän tulosta.

”Haastava päivä tänään ladulla. Tulos ja odotusarvo ei oikein kohdanneet tämän päivän kisassa. Ilman muuta olisin halunnut onnistua väliaikalähtöisessä kilpailussa, välikisa tuli tällä kertaa. Syitä epäonnistumiselle perattiin vähän kilpailun jälkeen, ja yritetään lähteä rakentamaan parempaa huomiselle. Tämä kisa pitää nyt unohtaa, mitään ei voi tehdä toisin.”

”Toivotaan, että huomenna onnistutaan kaikin puolin, ja pystytään taistelemaan vähän paremmista sijoista. En muista, koska viimeksi olisi käynyt näin, että väliaikalähtöisessä kisassa ei olisi ollut oikein missään vaiheessa tulosluettelossa,” Niskanen kertasi kilpailun jälkeen.

Sijalle 68 hiihtänyt Joni Mäki koki jo lämmittelyn aikana, että tänään ei ole menopäivä.

”Tänään oli heikko päivä. Lämmittelystä lähtien tuntui, että kroppa ei lähde pelittämään optimaalisesti. Kun lähdettiin kisaamaan niin huomasi jo ensimmäisen kahden kilometrin jälkeen, että vaikea kisa tulee olemaan. Ensimmäisen mäen jälkeen huomasin myös, että suksikaan ei anna apuja, joutui kovin työstämään raskaampia pätkiä. Hankala kisa oli, täytyy pikkasen miettiä ja hengähtää. Sunnuntaina toivottavasti taas alkaisi kroppa aukeamaan.”

Miesten kilpailussa annettiin myös välineissä tasoitusta. Suomen maastohiihdon maajoukkueen huoltopäällikkö Martin Norrgård kertoi, että ennen naisten kilpailua pystyttiin reagoimaan tilanteeseen.

”Todella haastava kisa huollolle. Kävi valitettavasti niin, että miehillä oli aivan väärät tuotteet suksien alla, ei oltu lähelläkään sitä, missä olisi pitänyt olla. Se huomattiin kuitenkin väliajoista, ja reagoitiin sen perusteella. Ehdittiin ennen naisten kisaa saamaan paremmat kapulat. Positiivista kokonaisuudessa oli se, että reagoitiin ja tehtiin kovia ratkaisuja. Olisi pitänyt aavistaa, että lumi vaatii toisenlaisia tuotteita mitä oli testissä. Toivottavasti löydetään vielä parempia ratkaisuja ennen huomista (lauantai).”

Maajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen oli valmis myöntämään, että tänään ei ladulla onnistuttu.

”Tänään oli vähän vaikea päivä meille, ei onnistuttu. Tulokset jäi heikoiksi, pitää nyt nopeasti analysoida mitkä oli syyt ja nollata tämä päivä,” tiivisti Pasanen päivän kilpailut.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote