Kansainvälisen yleisurheiluliiton (World Athletics) kilpailuohjelmassa on tänä vuonna toiseksi korkeimpana kilpailusarjana Timanttiliigan (Diamond League) jälkeen Maanosienkiertue (Continental Tour).

Maanosienkiertueen osakilpailut jakautuvat maanosittain sesongin mukaan. Oseaniankiertueen viisi ensimmäistä osakilpailua Uudessa-Seelannissa ja Australiassa on jo ehditty kilpailemaan.

Huhtikuun toisena viikonloppuna alkoi Amerikankiertue, jonka ensimmäinen osakilpailu järjestettiin Hollywoodissa, Floridan osavaltiossa. (Kyseessä on eri paikkakunta kuin kuuluisa samanniminen elokuvakaupunki.)

Naisten 100 metriä voitti 21-vuotias Sha’Carri Richardson loistoajalla 10,72. Se on maailman nopein aika viiteen vuoteen ja kaikkien aikojen tilaston kuudes. Toissakesänä Richardson juoksi jo junioreiden maailmanennätyksen 10,75.

Floridassa tehtiin viisi maailman kärkitulosta ja lisäksi myötätuuleen Kenneth Bednarek juoksi 200 metriä 19,65 ja maailmanmestari Grant Holloway 110 metrin aitajuoksun 13,04, jotka nekin alittaisivat kauden kärkiajan.

Lähde: Urheiluliitto