Suomalainen huippulupaus paineli uuteen ennätykseensä – ”Se oli uran rankin kisa”

© Kuva: Getty Images

Kilpakävelijät alittavat urakalla tulosrajoja ja kohensivat ennätyksiään Espoon rankingkisoissa Tapiolan urheilukeskuksessa.

Naanantalin Löylyn Jerry Jokinen ja Espoon Tapioiden huippulupaus Sajan Irintšejev kävelivät miesten 10 kilometrin kärkisijat ennätysajoillaan 43.58 ja 44.36.

Jokisen, 19, tulos alittaa myös 22-vuotiaiden EM-kisojen tulosrajan ja Tshekin Podebradyssä toukokuussa kilpailtavien EM-joukkuemestaruuskisojen tulosrajan.

– Päätavoite oli päästä alle 44 minuutin. Läksin 43.40:nnen vauhtiin, mutta se hiipui 5 kilometrin jälkeen, kun alkoi ottaa hengitykseen. Onneksi pääsin Joni Havan peesiin 7 kilometrin kohdalla. Ilman sitä olisi tullut paljon heikompi aika, Jokinen kertaili.

– EM-joukkuekisat ovat seuraava startti ja 22-vuotiaiden EM-rajakin tuli, niin pääsee vähän isompiin kisoihin.

Irintšejev: Uran rankin 10 kilometrin kisa

Irintšejev, 16, rikkoi 10 kilometrin ennätyksellään 19-vuotiaiden EM-kisojen sekä EM-joukkuemestaruuskisojen tulosrajat.

– Se oli rankin 10 kilometrin kisa minun urallani, vaikka tuli oma ennätys. Alussa vauhti oli aika hidas, mutta se kiristyi siitä aika nopeasti ja samalla minulla kramppasivat takareidet, Irintšejev kertaili

– Tavoite oli kävellä sellainen 43.40-50:n aika. Toivottavasti Podebradyssä menee minuutin verran kovempaa, sillä tämä kisa ei heijastanut minun nykykuntoani millään tavalla.

Lähde: Urheiluliitto


50.00 jättikerroin Suomen MM-kullalle!

1. Avaa pelitili Unibetille.
2. Jos ensitalletuksesi on min. 20€, saat 5X10€ ilmaisvedon jos Leijonat ei voita kultaa.
3. Betsaa ja katso! Jääkiekon MM-kisat ovat nähtävissä Unibet TV:ssä.