Marjaana Heikkisen uran kolmas perättäinen mestaruus parayleisurheilun EM-kilpailujen keihäänheitossa ei tullut helposti, vaikka Heikkisen voittomarginaali luokassa 34 oli selkeä. Heikkisen toinen heitto kantoi 17,85. Saksan Frances Herrmann oli toinen viimeisen kierroksen tuloksellaan 17,16.

Heikkinen on tammikuusta lähtien harjoitellut Olavi Parjasen valmennuksessa. Talven ja kevään mittaan on ajettu sisään muutoksia heittotekniikkaan. Muutoksilla tähdätään onnistumiseen Tokion paralympiakisoissa. Nyt EM-kilpailuissa haluttiin nähdä, kuinka hyvin on onnistuttu.

– Ajatuksena oli, että olen tyytyväinen, jos saan yhdenkin uuden asian onnistumaan tässä kisassa ja se toteutui. Sikälikin voin jatkaa levollisin mielin valmistautumista paralympiakisoihin, etten paineen alla palannut vanhaan tekniikkaan, Heikkinen totesi.

Heikkisen mukaan EM-kilpailuihin kuntoa ei erityisemmin herkistelty.

– Vasta viikko ennen kisoja alettiin pudottaa harjoituksissa tehoja. Sitä edeltävällä viikolla heitin vielä sata heittoa, Heikkinen kertoi.

Uran kolmas perättäinen Euroopan mestaruus maistui, vaikka kilpailussa oli haasteensa.

– Totta kai olen tyytyväinen, kun sain pidettyä valtikkani Euroopassa. Se luo hyvät lähtöasemat ja tuo itsevarmuutta valmistautua Tokion kisoihin, Heikkinen totesi.

Lähde: Urheiluliitto