Suomen maajoukkue johtaa ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen perhokalastuksen MM-kilpailuja Kuusamossa. Ranskan usein mitaleille yltävä joukkue on toisena ja Slovakia kolmantena.

Ennakkosuosikkina kotimaan kilpailuun lähtenyt Suomi (37 pistettä) on johdossa. Toisena on Ranska (48 pistettä) ja kolmantena Slovakia vain kolme pistettä perässä. Italia, Englanti ja Espanja ovat seuraavina kärkikolmikon takana.

Henkilökohtaisessa kilpailussa johtoa pitää Slovakian Vladimir Ligda, toisena on Ranskan Pierre Kuntz ja kolmantena Suomen Mikko Räsänen. Kärkikolmikko jatkaa kisaa lauantaihin tasapistetilanteesta, sillä kaikilla heistä on kasassa vain kolme sijoituspistettä. Suomen Heikki Kurtti on neljäntenä vain pisteen perässä kärkikolmikkoa.

Kitka- ja Kuusinkijoelta harjusta on saatu runsaasti, mutta kilpailujärvillä siika on ollut normaalia huonommalla syönnillä.

Kilpailun ratkaisee kilpailijoiden keräämät sijoituspisteet osakilpailuista. Jos sijoituspistetilanne on tasan, kalastajien pyytämien kalojen kappalemäärän ja pituuden tuomat kalapisteet määrittävät paremmuuden.

MM-mittelö ratkaistaan yhteensä viidellä kilpailujaksolla, joista perjantaina kilpailtiin kaksi jaksoa. Lauantaina kilpailut jatkuvat kahden jakson kalastuksella ja sunnuntaina aamupäivällä kalastetaan kilpailujen päätösjakso. Mitalistit ovat tiedossa sunnuntaina iltapäivällä.

Lähde: Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön tiedote