Kolmiloikkaaja Senni Salminen kimmahteli kilpailun viimeisellä hypyllään 14,24 ja nappasi kolmannen sijan kauden päätöskilpailussaan Zagrebissa Kroatiassa tiistaina. Kilpailun voitti Jamaikan Shanieka Ricketts, joka kimmahteli kisaennätyksen 14,77.

– Parissa hypyssä toinen loikka meni tosi pitkälle, mutta kolmas ei vaan kestänyt kasassa. Aineksia olisi ollut hypätä pidemmälle, mutta tosi hyvä, että sain tuolla viimeisellä hypyllä käännettyä pelin itselleni. Katson tämän onnistumiseksi, Salminen kertaili.

Ennen viimeistä kierrosta Salmisen paras oli 14,02, mutta kuudenteen hyppyyn Salminen haki ja löysi hyvään vireen.

– Aika monessa hypyssä kolmas loikka läsähti. Tiesin kuitenkin, että mahdollisuuksia on, jos se osuu kohdalleen. Ennen viimeistä hyppyä mietin, että tämä on kauden viimeinen hyppy ja kilpailussa on ihan mahtava tunnelma, joten nyt nautitaan.

Salmisella alkaa nyt palauttava ylimenokausi ennen kuin harjoittelu jatkuu.

Salminen nousi kauden aikana kovalle kansainväliselle tasolle. Hän oli EM-halleissa pisteillä, voitti lajinsa EM-joukkuekilpailun ykkösliigassa, loikki SE:n 14,63 ja eteni ensi kertaa olympialaisiin.

– Alkukausi oli aika kovaa nousukiitoa ja sitten tuli opettavia kisoja ja kokemuksia. Olen iloinen ja tyytyväinen, että sain kokea jotakin, josta olen unelmoinut, ja sain maistaa menestystä ja pettymyksiä. Niitäkin tulee, vaikka mieluimmin sitä aina onnistuisi, Salminen tuumi.

Hurske ja Erkkola neljänsiä

Reetta Hurske juoksi Zagrebin 100 metrin aidoissa neljänneksi ajalla 13,13. Juoksun voitti Nigerian Tobi Amusan mainiolla ajalla 12,61. Kisa juostiin käytännössä tuulettomassa säässä. Tuulimittarin lukema oli + 0,3 metriä sekunnissa.

Keihäänheittäjä Sanne Erkkola puolestaan sivalsi neljänneksi tuloksella 58,45. Erkkolan pisin heitto tuli toisella kierroksella. Sarjan toiseksi pisin heitto kantoi 55,09.

– Keihäs lähti vähän huonossa asennossa kaikissa heitoissa, mutta tehoa oli hyvin takana, Erkkola sanoi.

– Kilpailuun olen todella tyytyväinen. Tämä oli minulle ensimmäinen isompi kisa ulkomailla. Nyt tietää, että pää kestää myös näissä kisoissa. Vähän tosin jäi kutkuttelemaan tuo kolmospaikka.

Kolmanneksi heitti Unkarin Réka Szilágyi tuloksella 58,56. Kilpailun voitti Latvian Madara Palameika, joka heitti 63,25. Serbian Adriana Vilagoš oli toinen ennätyksellään 62,36.

Lähde: SUL:n tiedote