15 vuotta sitten kadonneen MM-pokaalin mysteeri on ratkennut – et ikinä usko mistä se löytyi!

© Kuva: Getty Images

Vuoden 1994 rugbyn naisten MM-kilpailujen jälkeen maailmanmestaruuspokaali katosi yllättäen jäljettömiin. Nyt pokaali on löydetty hyvässä kunnossa.

Englanti juhli vuoden 1994 rugbyn naisten MM-kultaa ja pokaalia kierrettiin näyttämässä ympäri maata. Sitten pokaali päätyi museoon, kunnes oli aika uuden esittelykierroksen. Sen jälkeen pokaalista ei ollut kuitenkaan elonmerkkejä  – ennen kuin nyt.

– Se oli hetken museossa, mutta se lähti sitten taas esittelykierroksella. Muutama vuosi myöhemmin aloimme ihmetellä, että missä pokaali on eikä kukaan tiennyt, Englannin voittajajoukkueessa pelannut Gill Burns kertoi Englannin rugbyliiton videolla.

Lopulta pokaalin löysi sattumalta rugbyliiton entinen työntekijä, kun siivosi vanhempiensa ullakkoa. Pokaalin ollessa kadoksissa, uusi pokaali otettiin käyttöön vuonna 1998 ja se on edelleen tallessa.

Jos et näe upotusta, voit katsoa sen täältä.

 


Suursuosikki Pietarin SKA:lla täysin järjetön kerroin!

+lisäetu vain Uhmapelaajille!