Suomalaispainija Joni Komppa koki todella ison pettymyksen painin alle 23-vuotiaiden MM-kisoissa, kun miehen urakka päättyi hylkäämiseen.

Sarjassa 72 kiloa kilpaillut Komppa ei päässyt hakemaan otetta vastustajasta, kun mattotuomari takertui painitrikoiden alta reidessä pilkottaneeseen alusasuun. Pyöräilysortseihin verrattavia alusasuja on painijoilla ollut ennenkin, mutta Kompan kohdalla ei annettu armoa.

Kun hän ei ehtinyt minuutissa pukuhuoneessa vaihtamaan asua trikoiden alla, vastustajan käsi nostettiin ylös voiton merkiksi.

Painin aktiiviuransa lopettanut EM-kultamitalisti Jarkko Ala-Huikku kommentoi räväkästi ”kalsarifarssia” Twitter-tilillään.

– Käytäntö on AINA ollut, että noihin ei ole puututtu ja trikoiden alla on saanut olla pitkät pyöräilyhousut. Nyt yhtäkkiä puututtiin, Ala-Huikku kirjoitti ja listasi pari esimerkkiä käynnissä olevasta MM-turnauksesta.