Kiekonheittäjä Salla Sipponen hakee jatkossa kehitystä Anssi Mäkisen valmennuksesta.

Mäkisen mukaan suuria mullistuksia Sipposen harjoitteluun ei ole tehty.

– Salla heitti viime talvena hallissa täpärästi alle 60 metriä. Se kertoo, että asioita on tehty oikein. Kelkkaa ei kannatta kääntää 180 astetta, Mäkinen sanoo.

– Sallalla on nopeat ja ketterät jalat, mutta hän pyrkii viemään heittoa yläkropalla. Kun yläkroppa menee edellä, hän ei pysty hyödyntämään jalkojaan niin hyvin kuin olisi mahdollista. Ylä- ja alavartalon välistä koordinaatiota on nyt koetettu parantaa.

Mäkisen silmissä Sipponen ja Helena Leveelahti ovat sikäli erinomaiset harjoitustoverit, että haasteet heitossa ovat heillä varsin erilaiset.

– Helenan perustekniikka kestää vertailun. Isommat haasteet hänellä ovat tehon tuoton ja jalkatyön puolella, kun Sallan tilanne on päinvastoin. Helena voi siten ottaa Sallalta mallia asioissa, joissa hänen pitää kehittyä ja päinvastoin. Ja näin on harjoituksissa tehtykin.

Yhteistä Sipposella ja Leveelahdella on tavoite nousta kilpailemaan kansainväliselle tasolle. Kumpikin tavoittelee ensi kesänä paikkaa heinäkuisiin Eugenen MM-kilpailuihin ja elokuisiin Münchenin EM-kilpailuihin. Tulosrajat näihin kisoihin ovat 63,50 ja 60,50. Tulosrajojen rikkomisen ohella edustusoikeuden voi lunastaa rankingin kautta.

Lähde: Urheiluliitto