Norjan hiihdon supertähti Therese Johaug jahtaa Pekingin olympialaisissa uransa ensimmäistä henkilökohtaista olympiakultaa. Kaikki on luonnollisesti pelissä.

Naisen valmentaja Pål Gunnar Mikkelsplass on avannut Dagbladetille Johaugin tilannetta. Alkukausi huoletti joitakin, kun Frida Karlsson peittosi Johaugin pariin otteeseen.

Johaug jätti väliin Tour de Skin. Nyt hän on treenannut tiukasti helmikuun olympialaisia varten. Mikkelsplass paljasti lehdelle, että Johaug alkaa päästä todella kovaan kuntoon.

– On mennyt paremmin ja paremmin viime viikkoina. Treenisessiot ovat erittäin hyviä nyt. Hän on paljon paremmassa kunnossa kuin aiemmin tällä kaudella. Therese on tuntenut olonsa paremmaksi ja paremmaksi harjoituksissa. Merkit ovat positiiviset.

Mikkelsplassin mukaan Johaug on merkittävästi vahvemmassa vedossa kuin sesongin alkuvaiheessa.

– Hänen viime kauden parhaat kisansa olivat paljon parempia kuin yksikään tällä kaudella. Jos hän haluaa voittaa olympialaisissa, on hänen mentävä lujempaa kuin tänä talvena.

– Uskon, että niin myös käy. Hän on näyttänyt sellaista vauhtia Davosin kisojen jälkeen.

Johaug oli jo Davosin 10 kilometrin vapaalla ykkönen. Hän voitti kakkoseksi tulleen USA:n Jessie Digginsin suvereenisti lähes 15 sekunnilla.