Lahdessa kilpaillaan viikonloppuna mäkihypyn ja yhdistetyn kansallisia cupeja, junioricupia sekä suurmäen SM-kisat, jotka päättävät tiiviin kilpailuviikonlopun sunnuntaina. Mukana on 150 kilpailijaa junioreista aikuisurheilijoihin ja veteraaneihin.

Puijon Hiihtoseuran Eetu Nousiainen kiipeää mielellään Lahden betonin torniin hyppäämään SM-kullasta.

”Lokakuulta kesä-SM-kisoista on hyvät muistot Lahdesta. Lähden tietysti hakemaan kirkkainta mitalia, mutta paineita en ota. On myös kiva päästä kilpailemaan muita vastaan, ja nähdä taso, missä mennään”, kertoo rennonoloinen Nousiainen.

Nousiainen on kilpaillut pääasiassa Continental Cupissa, missä hypännyt tasaisen varmasti pisteille ja jopa kärkikymmenikköön. Maailmancupissa hyppy alkoi aueta myös Bischofshofenissa.

”Kilpaileminen on helpottunut syksyn ja alkutalven aikana. Osaan keskittyä omaan tekemiseen, mutta myös hypätä niin, etten kontrolloi suoritusta, vaan antaa vain mennä”, analysoi Nousianen kehittymisen prosessiaan.

Lahden SM-kisoihin on ilmoittautunut myös Janne Ahonen. Nousiainen on iloinen päästessään ottamaan mittaa Ahosesta, jota Nousiainen ei ole Lahden betonissa vielä voittanut.

”Tottakai lähden jahtaamaan Jannen päänahkaa hänen kotimäessään, hienoa, että siihen on jälleen yksi mahdollisuus”, fiilistelee Nousiainen.

Erikoismäen SM-kilpailu hypätään sunnuntaina klo 14:45 alkaen HS130-mäessä.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote