Hiihdon maailmancupin kolmen osakilpailun finaalitapahtuma on määrä kilpailla 18. – 20. maaliskuuta Venäjän Tjumenissa. Myös mäkihypyn puolella kilpaillaan vielä Venäjällä.

Venäjän aloittamat sotatoimet Ukrainaa vastaan ovat herättäneet paljon puhetta siitä, että kauden päättävä kisaviikonloppu olisi saatava pois Venäjältä. Moni urheilija miettiikin vakavasti tällä hetkellä osallistumistaan.

Nyt myös Kansainvälisen hiihtoliiton Fis:n pääsihteeri Michel Vion on ottanut kantaa tilanteeseen. Hän kertoo Ilta-Sanomille, että liitto tekee päätöksiä huomenna.

– Monet maat ovat jo ilmoittaneet, etteivät heidän kansalaisensa saa matkustaa Venäjälle. Meille on myös kerrottu etteivät urheilijat halua lähteä Venäjälle hiihtämään. Hiihtolajien maailmancupista teemme päätöksiä perjantaina, Vion kertoi Ilta-sanomille.