Urheiluoikeuden asiantuntija Olli Rauste on kommentoinut Helsingin Sanomille Suomen Olympiakomitean päätöksiä Mika Lehtimäen tapaukseen liittyen.

Olympiakomitea kertoi päättäneensä tilata selvityksen riippumattomalta ulkopuoliselta taholta. Rauste hämmästeli Helsingin Sanomille Olympiakomitean toimintaa.

– Tässä on se eriskummallinen tilanne, että Olympiakomitea ei tippaakaan ujostellut Tokion tapauksen ja [Anni] Vuohijoen tapauksen viemistä normaaliin eettisten periaatteiden selvitysprosessiin, mutta jostain syystä Lehtimäen osalta asiaa ei ilmeisesti tältä kannalta selvitetä ainakaan tämän okm:lle lähetetyn vastauksen perusteella, hämmästeli Rauste HS:lle.

– Onhan se erikoista, että nämä kaksi vähemmän vakavaa tapausta saatetaan kurinpitomenettelyyn eli Suekin tutkintaan, mutta tätä vakavinta tapausta ei saateta. Kyllähän tämä sotii oikeudenmukaisuutta vastaan.

Tästä Helsingin Sanomien juttu (tilaajille), jossa enemmän Rausteen kommentteja.