Lumilautailun kaksinkertainen olympiavoittaja Vic Wild on tehnyt mielenkiintoisen paljastuksen helmikuun tapahtumista.

Yhdysvalloissa syntynyt Wild, joka edustaa Venäjää, kertoi, että hän valmistautui tapaamaan Venäjän presidentti Vladimir Putinin. Ukrainan sota muutti suunnitelmat.

– Olimme karanteenissa ennen suurta tapaamista Putinin kanssa Kremlissä. Meidän oli eristäydyttävä kahdeksi viikoksi ennen sitä. Mutta 23. helmikuuta saimme viestin, että voimme mennä kotiin. Kaikki oli peruttu. Silloin tajusin, että jotain pahaa tulee tapahtumaan seuraavana päivänä. Niin sitten kävi – seuraavana aamuna se alkoi, kommentoi Wild BBC:lle Venäjän hyökkäykseen viitaten.

Wild puhuu BBC:n haastattelussa varsin varovaisesti tilanteesta. Hän kuvailee olevansa enemmänkin ”susi, joka katsoo ympärilleen ja yrittää ymmärtää enemmän” kuin ”yksi lampaista, joita johdetaan”, mitä tulee misinformaatioon.