Tuomas Sammelvuo avasi Ylen Radio Suomen Urheiluhullut-ohjelmassa lähtöään Venäjältä. Ylen uutista on käsitelty myös Venäjällä.

Sammelvuo on toiminut Zenitin ja Venäjän lentopallomaajoukkueen valmentajana. Kun Venäjän suurhyökkäys Ukrainaan käynnistyi, muuttui kaikki, vaikka Sammelvuo ei asiaa kommentoinut julkisuudessa.

– Siinä vaiheessa, kun tilanne kärjistyi, kaikki suunnitelmat menivät kerralla uusiksi. Henkilökohtaiset asiat ensin, Sammelvuo kertoi Ylelle helmikuun lopusta.

Championat-sivusto uutisoi Sammelvuon sanoista. Se nosti otsikkoon sen, että Sammelvuo ei olisi tehnyt jatkosopimusta Venäjän maajoukkueen kanssa tilanteen vuoksi. Hänen aiempi diilinsä päättyi viime vuoden lopussa.

Jutussa mainittiin myös Sammelvuon sanat siitä, että Venäjän lentopalloliitto ymmärsi hänen ratkaisunsa.

Uutistoimisto TASS taas nosti otsikossa esiin sen, että Venäjän lentopalloliitto ymmärsi Sammelvuon lähdön syyt. Jutussa käsiteltiin myös sitä, että Sammelvuo kertoi keskustelleensa viime vuonna kolmen vuoden jatkosta Venäjän peräsimessä.

Sammelvuo johdatti Venäjän olympiahopealle Tokiossa. Maa alitti kuitenkin odotukset syksyllä EM-kisoissa. Osa faneista toivoi, että Sammelvuo menisi vaihtoon.