Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe on ehdolle jatkokaudelle kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n hallitukseen. Muun muassa Suomessa, Norjassa ja Puolassa on tehnyt selväksi, että heillä ei ole aikomusta äänestää naista. Olympiavoittaja Veronika Stepanova on asettunut puolustamaan naista.

Ruotsalaishiihtäjät ovat myös ilmaisseet mielipiteensä selvästi. Marcus Grate ja Johanna Hagström ovat kommentoineet asiaa Expressenille.

– Ei ole mitään mahdollisuutta siihen, että Välbe saa paikan hallituksessa. Hirvittävää, että hän on edes ehdolla. Kaiken tuollaisen pitää kadota, linjasi Grate.

– On syy siihen, miksi venäläiset eivät pääse kilpailuihin, sanoi Hagström, joka ei halua, että Välbe jatkaa hallituksessa.

Venäjän hiihtotähti Veronika Stepanova asettui puolustamaan pomoaan ja venäläishiihtäjiä. Hän kirjoitti asiasta Telegramissa.

– ”Venäjä ei saa enää kilpailla urheilukisoissa?” ”Kaiken tällaisen pitää mennä.”?

– Kiitokset ylimääräisestä motivaatiosta harjoitteluun ja tuleviin kilpailuihin, Johanna ja Markus. Outoja tyyppejä. He toivovat, että lähdemme, katoamme ja muutamme Marsiin, eikä meitä näy enää koskaan heidän elämässään?