Hiihdon olympiavoittaja ja kolminkertainen maailmanmestari Astrid Uhrenholdt Jacobsen tuli sunnuntaina ulos kaapista. Nainen keräsi nopeasti paljon ylistystä, mutta myös soraääniä itärajan takaa.

Kaksi sai surmansa ja 21 loukkaantui, kun ampuja avasi tulen kesäkuun loppupuolella oslolaisen homobaarin ulkopuolella. Tapaus järkytti luonnollisesti Jacobsenia, joka kirjoitti asiasta.

– Tänään tunnen oloni haavoittuvaiseksi ja yksinäiseksi, koska niin harva tietää. Oltuani muutaman päivän shokissa ja halvaantunut tuon Oslon kaduilla tapahtuneen vihan ja välivallanteon vuoksi, olen kohdannut sen asian, että voin itsekin olla tuollaisen absurdin teon kohde. Koska rakastan samaa sukupuolta olevaa, kirjoitti Jacobsen.

– En ole koskaan hävennyt tai pelännyt. Olen ollut ylpeä ja onnellinen. Mutta silti vain lähipiirini on tiennyt, viestitti nainen.

Monet hiihtäjät ja ex-hiihtäjät tukivat naista kommenttiosiossa. Kaikkea nykyään kommentoiva venäläishiihtäjä Veronika Stepanova ei myöskään malttanut mieltään. Hän ilmaisi monille konservatiiveille varsin tutun näkemyksen.

– Kävin läpi norjalaisia ja ruotsalaisia sivustoja treenieni välissä, kuten tapanani on. Astrid Jacobsen näkyy kaikkialla. Mitä voin sanoa, tällaisia urheilu-uutisia me ansaitsemme. En kyseenalaista hänen oikeuttaan puhua, mistä hän haluaa sosiaalisessa mediassa. Minua ei henkilökohtaisesti kiinnosta suuntaan tai toiseen. Mutta miksi mediaa kiinnostavat tällaiset jutut aina? Kysymys on retorinen, latasi olympiavoittaja.