Wilma Murto on nyt ottanut kantaa hänestä esitettyihin kommentteihin sosiaalisen median välityksellä.

Helsingin Sanomien toimittaja Ari Pusa kirjoitti Murron ulkonäköön viitaten EM-kullan jälkeen. Tämä kohta jutussa suututti ihmisiä:

– Myös Murron ulkonäköön on puututtu, ehkä aiheetta. On totta, ettei Murto ollut jossain vaiheessa niin trimmatussa kunnossa kuin olisi pitänyt.

– Murto otti vihjailuista opikseen: kroppa on tiukka kuin viulun kieli, luki HS:n jutussa.

Entinen kiekkotähti Teemu Ramstedt esitti Twitterissä oman näkemyksensä aiheesta.

https://is.fi/sm-liiga/art-2000001159140.html… ei varmaan identtinen mut itestä tehty tällainen aikanaan. Mielestäni ihan asiallinen. Julkinen työ ja urheilija niin myös tämä arviointi kuuluu osaltaan hommaan. Ei harmittanut Pekka Holopaisen juttu minua, ihmiset toki yksilöitä, kirjoitti Ramstedt.

Holopainen (Ilta-Sanomien urheilutoimittaja) esitti oman näkemyksensä aiheesta.

– Tuo juttu tehtiin Teemu Ramstedtin kanssa kanssa ihan yhteisymmärryksessä. Jos Teemu ei olisi halunnut asiaa…eli de facto diagnosoitua sairauttaan ja siihen määrättyä lääkehoitoa…kommentoida olisin antanut olla, sanoi Holopainen.

Murto esitti myös selvän näkemyksensä aiheesta ja vastasi Ramstedtille.

– On sivuseikka miltä tämä minusta tuntuu. Pahinta on se, että joku juniori lukee tämän ja luulee, että ulkonäkö merkitsee vähääkään ja se, että kommenttikiusaamisen kuvitellaan vaikuttaneen valintoihini urheilijana. Eniten petyin Ari Pusaan toimittajana, paalutti EM-kultamitalisti.

Urheilijoiden ulkonäön kommentointi herätti keskustelua myös Instagramissa. Syömishäiriöliitto kirjoitti pitkän päivityksen (tässä koko päivitys) aiheesta.

– Urheilijoiden kohtaama kehon arvostelu on valitettavan yleistä. Sitä tapahtuu sekä lajin sisällä että ulkopuolisten toimesta. Pahimmillaan urheilijoiden menestymättömyyden syitä saatetaan julkisesti spekuloida kehon ulkomuodon perusteella. Arvostelu saattaa merkittävästi vaikuttaa urheilijoiden kehosuhteeseen: siihen minkälaisia ajatuksia, käsityksiä ja tunteita he liittävät omaan kehoonsa.

– Kehon kommentointi ja arvostelu ei ole vahingollista vain arvostelun kohteelle, vaan vaikuttaa kaikkiin, jotka keskustelua seuraavat. Kehosuhteen haasteiden on todettu olevan voimakkaasti yhteydessä mielenterveyden ongelmiin, syömisen oireiluun ja syömishäiriöihin. Erilaiset syömisen häiriöt ovatkin urheilijoilla yleisiä – urheilijan sukupuolesta, lajista ja iästä riippumatta, alkoi päivitys.

Wilma Murto

@wilmamurto

Teemu Ramstedt

@teemuramstedt
is.fi/sm-liiga/art-2… ei varmaan identtinen mut itestä tehty tällainen aikanaan. Mielestäni ihan asiallinen. Julkinen työ ja urheilija niin myös tämä arviointi kuuluu osaltaan hommaan. Ei harmittanut @HolopainenPekka juttu minua, ihmiset toki yksilöitä.
is.fi

Miksi HIFK:n tähti Teemu Ramstedt ei muistuta kasvoistaan huippu-urheilijaa?

Tähtisentteri Teemu Ramstedt ei muistuta huippu-urheilijaa, vaikka on sellainen.

On sivuseikka miltä tämä minusta tuntuu. Pahinta on se, että joku juniori lukee tämän ja luulee, että ulkonäkö merkitsee vähääkään ja se, että kommenttikiusaamisen kuvitellaan vaikuttaneen valintoihini urheilijana. Eniten petyin @AriPusa toimittajana.