Heta Veikkola joutui pettymään raskaasti naisten 10 000 metrin kävelyssä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Kolumbiassa.

Veikkola kärsi voimakkaasta jalkakivusta, mutta taisteli maaliin sijalla 32. Veikkolan aika 52.23,86 oli yli kuusi minuuttia hitaampi kuin hänen ennätyksensä.

Jalkavaivasta kärsinyt Veikkola joutui kaiken huipennukseksi järjestäjien kierroslaskuvirheen vuoksi kävelemään yhden ylimääräisen kierroksen. Hänen loppuaikansa kuitenkin korjattiin oikeaksi.

Veikkola otti tapahtumat raskaasti. Hän avautui tilanteestaan Instagramissa.

– Tämä kausi on antanut minulle niin paljon, mutta se on ollut myös erittäin raskas. Vammani oli viimeinen niitti. En oikeasti tiedä, mitä olen tehnyt ansaitakseni kaikkea tätä paskaa. (Pahoittelut, en keksinyt parempaa ilmaisua).

– Olen yrittänyt painaa, mutta aina on tullut vastaan uusi este kulman takaa. Olen itkenyt lähes jokaisen kisan jälkeen tänä vuonna. Tämän ei pitäisi mennä näin. Olen yrittänyt pysyä positiivisena, mutta joskus se ei riitä. Tänään on myönnettävä itselleni, etten voi enää vain puskea eteenpäin.

– Nyt on aika ottaa tauko ja saada asiat jälleen kulkemaan oikeaan suuntaan. Rakastan kävelyä ja minulla on kovat tavoitteet, jotka haluan saavuttaa – ja tiedän niin tapahtuvan. Tulen takaisin, odottakaa vain, linjasi Veikkola.

Veikkola sai runsaasti sympatiaa rehellisestä viestistään.