Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n pääsihteeri Michel Vion on kohauttanut Bild-lehdelle antamillaan kommenteilla. Mies puhui venäläishiihtäjien tilanteesta.

Venäläiset ja valkovenäläiset hiihtäjät suljettiin kansainvälisistä kisoista sen jälkeen, kun maa aloitti voimakkaan hyökkäyksen Ukrainaan. Sota jatkuu, mutta kansainvälisessä urheilumaailmassa näkyy muuttuvia asenteita.

Vion vihjaili, että venäläiset voivat mahdollisesti palata mukaan MM-kisoihin. Heidän pitäisi osallistua kisoihin neutraaleina urheilijoina.

Vion kertoi toki, että FIS seuraa kansainvälisen olympiakomitean KOK:n askelmerkkejä. Näyttää kuitenkin siltä, että KOK olisi suosittamassa venäläisten ja valkovenäläisten palauttamista kisoihin.

Suomessa Hiihtoliitto on tehnyt oman näkemyksensä selväksi. Suomalaisurheilijoiden leireistä on myös kuultu suoraa puhetta.

Vion paljasti Bild-lehdelle myös melkoisen tiedon. Hänen mukaansa kaksi venäläisurheilijaa yritti vaihtaa kansalaisuutta päästäkseen mukaan kansainvälisiin kisoihin. Henkilöiden nimiä tai lajeja ei kerrottu.