Robert Helenius on tehnyt upean nousun nyrkkeilyn raskaansarjan huipulle. 38-vuotiaan suomalaisen takana on kuitenkin vaiherikas ura, johon mahtuu myös paljon pettymyksiä.

Nyt Heleniukselle on huikea mahdollisuus lauantaina ottelussa Deontay Wilderia vastaan. Heleniuksen kaksi dominoivaa voittoa Adam Kownackista avasivat tien unelmaotteluun.

Pitkän linjan nyrkkeilyvalmentaja Pekka Mäki on arvioinut Ilta-Sanomille Heleniuksen tekemistä. Hän kertoi oman näkemyksensä miehen noususta.

– Ennen kaikkea Robert on alkanut elää enemmän kuten huippu-urheilijan pitää. Paljon puhutaan hänen lihansyönnistään ja karppaamisesta, mutta uskon, että osittain ne ovat vähän raflaaviakin. Uskon, että perusajatus on joka tapauksessa ollut, että laitetaan tekeminen siihen suuntaan, mitä sen huipulla pitää olla, Mäki linjasi Ilta-Sanomille.

Mäen mielestä Helenius ei ollut vielä amatöörinä erityisen kova treenaamaan.

– Robert ei esimerkiksi amatööriurallaan ollut mikään himoharjoittelija. Tässä suhteessa esimerkiksi joku Edis Tatli, Eva Wahlström tai Amin Asikainen ovat aivan poikkeustapauksia. Se on näkynyt Robertin ulkoisessa habituksessa. Hän ei urheilullisesti koskaan ollut mikään ihmetys, paitsi pitkä ja ulottuva. Ja hänellä on todella kova lyönti. Mutta voimaan, kestävyyteen tai nopeuteen ei paljoa keskitytty, linjasi Mäki.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.