Aitajuoksija Nooralotta Nezirin viime kausi meni pieleen terveysmurheiden vuoksi. Pettymys oli iso, sillä nainen oli panostanut paljon EM- ja MM-vuoteen.

Neziri yllätti sesongon päätyttyä vaihtamalla valmentajakseen 73-vuotiaan Matti Vyyryläisen. Hän ehti olla itävaltalaisen Philipp Unfriedin valmennuksessa vain noin vuoden.

Vyyryläinen ei ole tunnettu nimi edes Suomen valmennuspiireissä. Ratkaisu hämmästytti lajipiireissä. Neziri perusteli asiaa Ylelle.

– Syynä on leikkaus, jossa olin. Se vaatii pitkää kuntoutusta ja tosi tarkkaa työtä. Tarvitsen Suomessa paljon lääkäripalveluita ja fysioterapiaa. Näin järkeväksi uran jatkon kannalta, että nyt täytyy olla kotimaassa, Neziri kertoi Ylelle.

– Oli tiedossa, että muutan takaisin Poriin. Puoliksi sattumalta menin Matille jäsenkorjaukseen. Siellä keskustelimme aitajuoksusta. Tiesin, että Matilla on aitajuoksutaustaa, mutta emme tunteneet hyvin. Kotona pohdin, että miten tällainen henkilö on ollut minulta piilossa. Meillä on aika samanlaiset ajatukset aitajuoksusta ja yleisesti harjoittelusta, tarkensi Neziri.

Tästä Ylen juttu.