Norjan Johannes Kläbo oli Rukan maailmancupin kiistaton hiihtokuningas. Hän voitti sprintin, perinteisen kympin ja 20 kilometrin takaa-ajon. Monet olivat sitä mieltä, että tämä kausi on jo taputeltu maailmancupin osalta.

Tuohon kuoroon liittyi pikaisesti myös Aleksandr Bolshunov. Venäläistähti avautui hiljattain Norjan TV 2:lle rajusti siitä, että venäläisiä ja valkovenäläisiä ei ole mukana kansainvälisissä kisoissa. Nyt hänellä oli erilainen viesti Norjaan.

Bolshunov on tunnetusti Kläbon kova kilpakumppani. Miehet tulevat ilmeisesti varsin hyvin toimeen muutenkin. Bolshunov päättikin kisan jälkeen välittää Kläbolle omat onnittelunsa.

Kolmen olympiakullan mies pyysi Norjan TV 2:n toimittajaa välittämään viestin Kläbolle. Sen sisältö oli harvinaisen selvä: Kläbo on hiihdon valtias, kun Bolshunov ei ole mukana.

– Uskon, että voit voittaa kerralla kaikki MM-mitalit. Kertokaa hänelle, että haluan onnitella häntä maailmancupin kokonaiskisan voitosta kaudella 2022–2023, luki viestissä norjaksi.

Bolshunov oli luultavasti käyttänyt Google Translate -palvelua tai muuta käännösohjelmaa viestin kirjoittamisessa. Kläbo sai lukea viestin kameroiden edessä. Hän ällistyi.

– Mitä voin sanoa? Haha, tämä oli yllätys. Urheilijana on kiusallista, että parhaat eivät ole mukana, kuten Bolshunov, mutta tilanne on mikä on. Se on mahdotonta. En voi itse tehdä muuta kuin hiihtää mahdollisimman lujaa, päivitteli Kläbo Norjan TV 2:lle.