Robert Heleniuksen mahdollisuus päästä nyrkkeilyn raskaansarjan meni, kun Deontay Wilder tyrmäsi suomalaisen lokakuussa New Yorkissa. WBC-liitto on sen jälkeen vahvistanut, että Andy Ruiz Jr ja Deontay Wilder kohtaavat karsintaottelussa. Tuon kamppailun voittajan on tarkoitus kohdata WBC:n mestari Tyson Fury.

Ruiz muistetaan siitä, että hän yllätti Anthony Joshuan mestaruusottelussa kesällä 2019. Joshua voitti vielä samana vuonna meksikolaisen ja otti vyökokoelman takaisin itselleen. Joshua menetti myöhemmin nuo tittelit Oleksandr Usykille.

Ruiz on tehnyt sen jälkeen väkevää paluuta raskaansarjan huipulle. Taskussa on vakuuttavat voitot Chris Arreolasta ja Luis Ortizista. Nyt on siis vuoro kohdata Wilder.

Meksikolaistähti on tehnyt selväksi, että hän ei kovaa lyövää Wilderia pelkää. Ruizia ei ole tyrmätty koskaan. Hän uskoo leukansa olevan rautaa.

– Mielestäni kestän osumia. En väitä, etteikö hän (Wilder) löisi kovaa tai muuta sellaista. Menen lähellä ottelemaan, teen kovia lyöntisarjoja, olen nopea ja räjähtävä. Sitten pamautan oikean käteni otsaan, ja hän tippuu… Teen kovasti töitä ja yritän pysyä keskittyneenä, selvitti Ruiz Boxing Socialille.

Ruiz teki selväksi, että hän ei arvosta Wilderin voittoa Heleniuksesta. Hän sanoi suorat sanat suomalaisen tasosta.

– Tiesimme, että hän (Wilder) voittaa helposti. Kyseessä oli miehen sparrikaveri. Sitä tietää, miten sparrikaverit voitetaan. Sitä tuntee, kuinka he ottelevat, linjasi Ruiz.