Nyrkkeilyn WBC-liitto kertoi Acapulcossa järjestetyssä kokouksessa tylyjä uutisia Robert Heleniukselle. Heleniuksen lokakuussa tyrmännyt Deontay Wilder on sen sijaan saanut odotetun mahdollisuuden.

WBC-liitto kertoi jo ennen Wilderin ja Heleniuksen ottelua, että kyseessä on WBC-liiton karsintaottelu matkalla mestaruusotteluun, josta Helenius on haaveillut jo pitkään.

Nyrkkeilymaailmaan mahtuu kuitenkin paljon puhetta. Tällä kertaa nuo tarinat pitivätkin paikkansa. Liitto on nimittäin vahvistanut, että Wilder ja Andy Ruiz Jr on määrätty kohtaamaan MM-karsintaottelussa. Kyseisen kamppailun voittaja pääsee haastamaan Tyson Furyn WBC-liiton vyöstä.

Vielä on kuitenkin paljon esteitä tuolla kamppailulle. Briteissä kuiskitaan, että Furyn ja Oleksandr Usykin ottelu kiistattomasta maailmanmestaruudesta voisi toteutua ensi vuonna. Furyn on toki voitettava Derek Chisora ennen sitä.

Fury on muutenkin ollut varsin ailahtelevainen. Hän on jo ehtinyt esimerkiksi ”lopettaa uransa” tänä vuonna.

Wilder on jo kohdannut Furyn kolme kertaa. Yksi otteluista päättyi ratkaisemattomaan ja kaksi Furyn voittoon. Ruiz ei ole aiemmin otellut Wilderia tai Furya vastaan.