Lillehammerin maailmancupin hiihtojen päätöspäivänä nähtiin ylimääräistä draamaa, kun mielenosoittajat ryntäsivät ladulle ja häiritsivät miesten 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökisaa.

Kärkikamppailua Norjan öljypolitiikkaa vastustaneet mielenosoittajat eivät ratkaisseet, mutta jotkut hiihtäjät kärsivät muita enemmän. Suomen A-maajoukkuehiihtäjä Juuso Haarala oli yksi kovia kokeneista.

Haarala paranteli alussa asemiaan. Haaveet hyvästä sijoituksesta menivät kuitenkin, kun hän kohtasi mielenilmauksen. Haarala kertoi Iltalehdelle, että hänen toinen suksensa jäi mielenosoittajan alle, eikä hän saanut siitä helposti pois. Sitten katkesi sauva. Miehen oli vaikea hyväksyä tapahtunutta.

– Olen hiihtänyt 12 vuotta kilpaa. Vastaavaa ei ole tapahtunut ikinä urallani, avautui Haarala Iltalehdelle.

– Uskomatonta, että tällaista tapahtuu maailmancupissa. Ei saisi tapahtua. Uskomatonta, etteivät järjestyksenvalvojat saaneet ihmisiä paikalla kuriin, tilitti Haarala.

Haarala jäi lopulta kauas kärjestä. Hän oli 60:s ja taipui voittaja Pål Golbergille yli 3 minuuttia ja 20 sekuntia.

Muista suomalaisista Remi Lindholm oli 15:s, Perttu Hyvärinen 18:s, Lauri Lepistö 29:s, Markus Vuorela 36:s ja Arsi Ruuskanen 44:s.

Tästä Iltalehden juttu.