Maastohiihdon maailmancup jatkuu Norjassa. Lillehammerista siirrytään Beitostöleniin. Muutamien päivien aikana on ehtinyt jo tapahtua.

Norjan hiihtomaajoukkue sai shokkihoitoa, kun selvisi, että joukkueen pomolla Espen Bjervigillä on koronavirustartunta.

– Minulla on kaikki kunnossa. Hyvin vähän oireita, kuittasi Bjervig tilansa Nettavisenille.

Bjervigin tilanne nosti kuitenkin huolen Norjassa. Tällä hetkellä ei ole kerrottu, että joukkueessa olisi enemmän koronatartuntoja.

Bjervig vahvisti, että Norjan joukkue on reagoinut koronatilanteeseen. Koronakuria on kiristetty. Isoja yhteisiä tilaisuuksia on vähennetty.

– Kyse on pääosin terveistä ihmisistä, mutta tämä on tärkeää tartunnan saavien urheilijoiden vuoksi. On tärkeää estää tartunnat. Emme voi pakottaa ympärillä olevia ihmisiä elämään toivomallamme tavalla, joten meidän on pidettävä paremmin huolta itsestämme, selvitti Bjervig.

Aiemmin selvisi jo, että Ruotsin Ebba Andersson ei ole mukana Beitostölenissä koronatartunnan vuoksi. Norjan Ragnhild Haga ja Marte Skaanes saivat koronatartunnan ennen maailmancup-kauden alkua. Niin kävi myös Iivo Niskaselle.

Norjan hiihdon supertähti Johannes Kläbolla taas on nuha. Hän ei kilpaile sen vuoksi Beitostölenissä.

– Nyt minun on parannuttava. Matkustan Trondheimista Davosiin, kun nuha on ohi. Tämä on tietenkin ikävää. Olisi ollut kiva olla hyvässä kunnossa ja kilpailla Beitostölenissä. Valitettavasti se ei onnistu, kuittasi Kläbo tiedotteella.

Maastohiihdon maailmancupin Beitostölenin (9.-11. joulukuuta) ja Davosin (16. – 17. joulukuuta) osakilpailut näkyvät Elisa Viihde Viaplayssa ja V sport -kanavilla yksinoikeudella