Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen kertoo varsin valikoivasti omista asioistaan julkisesti – kuten hän saa halutessaan tehdä. Siitä on jälleen nähty yksi esimerkki.

Mäkäräinen on aiemmin kertonut valmennustouhuistaan, mutta hän ei ole erityisesti kertonut valmennettavistaan. Suomalaishiihtäjä Venla Lehtonen paljasti kuitenkin lauantaina Iltalehdelle, että Mäkäräinen on hänen valmentajansa.

– Ei se kai salaisuus ole, että Kaisa Mäkäräinen valmentaa minua. Meillä on mimmitiimi. Se maistuu hyvältä, sanoi Lehtonen Iltalehdelle.

– Ei Kaisa sitä ollut miettinyt. Yksi leiri toissa vuonna oltiin samaan aikaan Antholzissa. Siellä me molemmat huomattiin, miten hyvin homma toimii, jatkoi Lehtonen.

Mäkäräinen lopetti oman legendaarisen ampumahiihtouransa vuonna 2020. Hän toimii nykyään esimerkiksi Ylen ampumahiihtoasiantuntijana.

Lehtosella kulki kivasti lauantaina naisten pikakilpailussa Kontiolahdella. Hän ampui puhtaasti ja nappasi uransa parhaan maailmancupin pikakisan sijoituksen (40:s).

– Ammunta meni tänään ihan nappiin. Pystypaikalta, kun lähdin hiihtämään, stadionilla oli aivan mieletön kannustus. Viimeisessä seinänousussa kuulin isän kannustuksen ja perhe oli siellä kannustamassa, niin olihan se upeaa hiihtää, kommentoi Lehtonen Ampumahiihtoliiton tiedotteella.

Tästä Iltalehden juttu.