Suomalaisten ampumahiihtäjien meno on ollut varsin vauhdikasta kauden avauskisoissa maailmancupissa. Yksi suurista onnistujista on ollut Tuomas Harjula.

Vielä viime kaudella näytti todella vaikealta. Harjulan hiihtovauhti romahti, eikä hänellä ollut asiaa pistesijoille maailmancupissa.

Sunnuntaina Harjula tarjosi kuitenkin kunnon pommin, kun hän nousi takaa-ajossa 41. sijalta upeasti sijalle 14. Hän peittosi osuusajoissa muun muassa Norjan supertähden Johannes Bön. Viime kauden romahdus voitiin nyt pistää unholaan.

Harjula on kommentoinut tilannettaan Ylen haastattelussa. Mies myönsi, että vielä ollaan hieman sormi suussa sen suhteen, mitä viime talvena tapahtui.

– Ei voinut sormella osoittaa, että tuosta se johtuu. Viime kauden ongelmat olivat varmasti monen tekijän summa. Tein todella kevyttä treeniä kuukauden ajan ja pidin lomaa ampumahiihdosta. Uskon, että pitkä tauko keväällä teki aika paljon hyvää tälle kaudelle, Harjula kertoi Ylelle.

Hyvä iskukyky ei tullut tosin yllätyksenä Harjulalle. Mies paljasti Ylelle, että kaikki merkit viittasivat kunnon olevan vahva.

– Viime kaudella isoin ongelma oli maksimisuorituskyvyn iso romahdus. Kesän ja syksyn testit osoittivat, että sekin on palautunut normaaliin ja ylikin. Kehitystä oli tullut.

Harjulalla kulki sunnuntaina myös pyssy kädessä. Hän ampui nollat kaikilta neljältä ampumapaikalta.

Tästä Ylen juttu.