Hiihdon entisen superlupauksen Anita Korvan tapaus on kiinnostanut myös Norjassa. Dagbladet-lehti kirjoitti hiljattain nuorten MM-kisojen moninkertaisesta mitalistista.

Korva ei kilpaillut lainkaan viime kaudella. Hän on myöntänyt avoimesti kärsineensä henkisistä ongelmista, jotka muodostuivat liian isoiksi. 23-vuotias nainen ei kuitenkaan ole vielä tehnyt päätöstä uran loppumisesta.

Suomen maajoukkuevalmentaja Ville Oksanen kommentoi Dagbladetille Korvan tapausta ja asiaa yleisesti. Hän oli surullinen naisen vaikeuksien vuoksi. Hän teki myös selväksi, että medialla on roolinsa tällaisissa tapauksissa.

– Yleisesti ottaen olen sitä mieltä, että nuorille urheilijoille voidaan antaa liikaa paineita. Heistä leivotaan uutta Iivo Niskasta tai Therese Johaugia, kun he ovat 18–19-vuotiaita. Olisi kiva, jos paineet tulisivat vasta myöhemmin. Se ei tietenkään aina mene niin, joten urheilijoiden on vain elettävä asian kanssa.

Mieheltä kysyttiin, kuinka Suomessa käsitellään nuoria urheilijoita.

– Meillä on erityisosaamista jokaisella alueella. Oli kyse sitten psykologeista, henkisistä valmentajista tai muusta. Joka tapauksessa emme ole riittävän hyviä kaikilla osa-alueilla. On jopa tärkeämpää ottaa yhteyttä nuoriin urheilijoihin, jotta he saavat perspektiiviä. Olisi hyvä, jos nuorilla urheilijoilla olisi paremmat resurssit ympärillään.

– Harjoittelun trendit tulevat huippu-urheilijoilta, mutta voidaan unohtaa se, mitä he tekivät nuorempina. Se voi pelottaa nuoria urheilijoita. On tärkeää harjoitella paljon nuorena ja tehdä töitä selvin suunnitelmin, mutta tärkeintä on, että se on hauskaa.