Ampumahiihtäjä Tuomas Harjula on ollut yksi alkukauden suomalaisyllättäjistä. Hän oli joulukuun puolivälissä upeasti kymmenes maailmancupin kisassa Annecyssa.

Harjula teki kesken viime kauden rajun ratkaisun. Hän päätti sesonkinsa Pekingin olympialaisten jälkeen.

Harjula totesi tuolloin Ylen mukaan, että terveysmurheet ja harjoittelukuormitus olivat vaatineet veronsa. Kesällä ja syksyllä mies treenasi normaalisti.

Yle Urheilun asiantuntija Ville Kotikumpu paljasti Ylellä, että Harjula teki harjoittelussaan kovia ratkaisuja. Riski näyttää kannattaneen.

– Hän on harjoitellut kovaa ja paljon. Hänen valmentajansa Aapajärven Niko sanoi, että syksyllä käytiin jopa vähän veitsenterällä sen kanssa, kumpaan suuntaan vire keikahtaa, avasi Kotikumpu Ylellä.

Riski näyttää kannattaneen, sillä tulosta on tullut maailmancupissa. Kotikumpu muistuttaa toki, että nyt on tärkeää palautua ja olla iskussa helmikuun MM-kisoissa.

– Nyt on tärkeää, että saadaan elimistö palautuneeseen tilaan joulutauon aikana. Tuomaksen ja Nikon kanssa jutellessa on käynyt selväksi, että Tuomaksenkin kuntohuippua on rakennettu helmikuun MM-kisoihin, Kotikumpu näki Ylellä.

Tästä Ylen juttu.