Opetus- ja kulttuuriministeriön kesälajien urheiluapurahoja koskevat päätökset julkistettiin viime viikolla. Asia aiheutti suuren kohun. Pika-aitojen Annimari Korte oli yksi asiaa hämmästelleistä.

Korte haki 10 000 euron tukea. Hän ei kuitenkaan saanut senttiäkään.

Opetus- ja kulttuuriministeriön apurahapäätökset tehdään käytännössä Suomen olympiakomitean ehdotusten pohjalta. Suomen urheiluliitto SUL taas lähetti Suomen olympiakomitealle oman listauksensa urheilijoiden paremmuusjärjestykestä.

– Olin saanut Urheiluliitolta tiedon, että sen kymppitonnin pitäisi olla itsestäänselvyys, koska olen rankingin keskipaikkeilla, Korte kommentoi Ilta-Sanomille.

Olympiakomitean laji- ja kisaohjelmien johtaja Leena Paavolainen puhui ratkaisuista Ilta-Sanomille. Hän kommentoi asiaa yleisellä tasolla.

– Lajiliittojen rankinglistat eivät ole apurahaesitystä tai päätöksiä tehtäessä sitovia, koska yksittäisen lajin edustajilla ei ole tietoa muiden lajien tilanteesta ja kokonaisuudesta, johon kaikki suhteutuu. Huippu-urheiluyksikön tehtävänä on katsoa kaikkien lajien urheilijoiden muodostamaa kokonaisuutta suhteessa jaettavaan rahamäärään ja apurahakriteereihin, Paavolainen avasi IS:lle.

– Jouduimme esityksessämme nostamaan eri kategorioihin oikeuttavaa rimaa aiempaa korkeammalle, jatkoi Paavolainen.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.