Slovenian Anamarija Lampic yllätti viime vuonna hiihtomaailman, kun hän paljasti siirtyvänsä ampumahiihtäjäksi. Asia on puhuttanut Planican MM-kisojen alla.

Lampic ei toiveista huolimatta tee paluuta hiihtokisoihin, vaikka MM-kisat ovat hänen kotimaassaan. Lampic urakoi sen sijaan ampumahiihdon MM-kisoissa.

Kisat lähtivät hänen osaltaan käyntiin vaisusti. Lampic jäi surkean pystyammunnan vuoksi pikakilpailussa sijalle 58.

Slovenian hiihtomaajoukkueen valmentaja Ola Vigen Hattestad kertoi NRK:lle, että Lampic ei kilpaile Planicassa, koska hän haluaa keskittyä ampumahiihtoon täysin. Kaksi vuotta sitten kaksi MM-pronssia voittanut Lampic itse teki Dagbladetille selväksi, että hän teki päätöksen jo ajat sitten.

– Tiesin jo ennen kauden alkua, etten ole menossa MM-kotikisoihin. En harjoitellut perinteisen sprinttiä, sanoi Lampic ja kertoi, ettei ratkaisu ollut erityisen vaikea.

Norjalainen ampumahiihtolegenda Ole Einar Björndalen hämmästeli asiaa. Hän epäili, että aivan kaikkea ei kerrota julkisuuteen.

– Kun sanoo, ettei osallistu MM-kotikisoihin, tämä tarkoittaa jotain muuta. Hän voisi osallistua molempiin. Jokin on mielestäni pahasti pilalla. Hän voisi helposti olla mukana joukkueessa ja voittaa jopa mitalin, sanoi Björndalen Dagbladetille.

Björndalen vihjaili siis, että kulissien takana on tapahtunut jotain peruuttamatonta. Lampic itse ei halunnut aiheesta puhua norjalaislehdelle.

– En voi sanoa paljon siitä, mitä minun ja liiton välillä tapahtui. En halua puhua siitä. En ole mukana siellä (Planicassa), kuittasi hän vähäsanaisesti.