Kansainvälinen hiihtoliitto FIS fiilisteli viime viikolla hiihdon MM-kisoja Youtube-palvelussa. Sen julkaisema video on kuitenkin käynnistänyt melkoisen kapinan.

Venäjällä on pöyristytty siitä, että Aleksandr Bolshunov ja Natalja Neprjajeva näkyvät pätkässä. He eivät pääse kilpailemaan Planicassa, koska venäläishiihtäjät eivät saa osallistua kansainvälisiin kisoihin.

FIS:n puolelta pahoiteltiin tapahtunutta.

– Tämä oli minun virheeni. Näin ei olisi pitänyt tapahtua. Mutta kun video julkaistiin, oli sitä mahdotonta muuttaa. Nuo urheilijat näkyivät vain vähän. Mutta heidän ei silti pitäisi olla videolla. Olen pahoillani, että näin tapahtui, sanoi Synne Dyrhaug FIS:n tiedotuksesta Aftonbladetille.

FIS:n tunarointi hämmästytti Ruotsissa ja Norjassa. Venäjällä otettiin kaikki irti tapahtuneesta. Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe tuntui pitävän tapahtunutta jonkinlaisena propagandavoittona.

– Tämä todistaa jälleen, kuinka FIS kaipaa venäläisiä urheilijoita. Venäläiset hiihtäjät ovat ainoita, jotka haluavat luoda kunnon kilpailua. Se kiinnostaa ihmisiä. Tällainen moka FIS:n lehdistöpomolta osoittaa jälleen kerran, miten huonolta ja tylsältä heistä tuntuu ilman meitä, ilakoi Välbe Ria Novostin mukaan.

Video tästä.