Suomen hiihtotähti Johanna Matintalo oli torstain sprinttikisojen suurin pettymys. Hän taisteli jatkoon karsinnasta, mutta jäi heti puolivälieriin.

Matintalo on väläytellyt tällä kaudella todella kovia otteita maailmancupin sprinteissä. Nyt hän oli kuitenkin suuri pettymys.

Nainen oli itse hämillään kisan jälkeen. Hän avautui tapahtuneesta Ylelle.

– Päällimmäisenä tunteena on vähän hämmennys. En tiedä, miksi meni niin huonosti kuin meni. Aika-ajo oli jo huonompi kuin olisin toivonut. Erävaihe oli vielä huonompi.

– Viikonloppuna teimme suomalaisten kanssa sprinttitreeniä ja hiihdimme eriä. Silloin oli parempaa kulkua. Siitä tuli hyvä fiilis omaan tekemiseen ja luottoa, että voisi hiihtää kovaa. Nyt oli kisassa paljon huonompaa tekeminen kuin oli viikonloppuna, Matintalo sanoi Ylelle.

Matintalo valmentaja Ville Oksanen oli myös varsin ymmällään. Hän nosti Ylen haastattelussa esille suorastaan katastrofaalisen vaihtoehdon.

– Harjoittelemalla ei kerkeä tekemään. Lepäämällä kerkeää. Se on totta kai yksi vaihtoehto, että ollaan tehty turhan paljon, Oksanen myönsi Ylelle.

Matintalosta on toivottu Suomen viestijoukkueen ensimmäisen osuuden hiihtäjää. Hän oli myös varsin vaisu Toblachin viestin avausosuudella.

Tästä Ylen juttu.