Venäjän naishiihdon kärkinimiin kuuluva Tatjana Sorina ei kilpaile enää tällä kaudella.

Sorina meni viime sesongin jälkeen olkapääleikkaukseen. Kuntoutuminen ei ole mennyt täysin käsikirjoituksen mukaan.

– Kuntoutuminen menee hyvin, mutta se on kestänyt kauemmin kuin Jegor (Sorin, valmentajamies) ja minä suunnittelimme. Leikkauksen jälkeen tuli komplikaatioita, paljasti nainen venäläiselle Metaratings-sivustolle.

Sorina otti haastattelussa kantaa myös paljon puhuttavaan aiheeseen, venäläishiihtäjien mahdolliseen paluuseen kansainvälisiin kisoihin. Kansainvälinen olympiakomitea KOK on väläytellyt venäläisurheilijoiden kilpailemista neutraalin lipun alla.

Monet venäläiset urheiluvaikuttajat ovat tehneet selväksi, että sellainen peli ei vetele. Sorina on hieman toista maata.

– Tästä aiheesta on vaikea puhua. Haluan ajatella ja uskoa, että kilpailemme olympialaisissa. Haluan nähdä lippumme ja kuulla kansallislaulumme. Se on ikävä juttu, etenkin olympialaisissa! Vielä kun se on viety meiltä kaksissa aiemmissa talviolympialaisissa, vuodatti Sorina.

– Mutta jos meille annetaan tämä mahdollisuus, niin olemme valmiit kilpailemaan neutraalin lipun alla. Ei minulla ole paljon aikaa toteuttaa urheilullisia suunnitelmiani, muistutti nainen

Sorina juhli Pekingin olympialaisissa viestikultaa Venäjän joukkueen kanssa.