20-vuotias Santtu Heikkinen on jatkanut huimaa hallikauttaan. Nuori mies pisti Erfurtin kansainvälisissä kisoissa 1 500 metrin sisäratojen alle 22-vuotiaiden Suomen ennätyksen uuteen uskoon. Oma ennätys parani lähes 10 sekuntia.

Heikkinen kellotti ajan 3.40,75. Se jää vain reilut kaksi sekuntia Antti Loikkasen miesten sarjan SE-ajasta (3.38.16).

– Juoksu tuntui hyvältä. Olen valmistautunut tähän marraskuusta asti. Nyt oli vaan vähän liian monta samantasoista äijää kisassa mukana ja jouduin juoksun alussa vähän pussiin ja jäin siinä letkassa taakse, Heikkinen fiilisteli SUL:n tiedotteella.

Heikkinen veti alun kärjen takana. Lopussa tuli päänahkoja, mutta se aiheutti myös ongelmia.

– Kun kolmisen kierrosta ennen maalia läksin yrittämään ohituksia, siinä oli niin paljon juoksijoita, että joutui juoksemaan kakkosrataa ja rytmi hajosi aika monta kertaa, Heikkinen jatkoi.

Heikkinen on jo ehtinyt painella hallikaudella 3 000 metriä aikaan 7.56,12. Mies ennakoi, että 1 500 metrin aika voi parantua vielä merkittävästi tänä talvena.

– Hyvä, kun pääsee juoksemaan tällaisia kansainvälisiä startteja. Ne oikeasti kehittävät ja taktinen osaaminen paranee. Muttei tämä missään nimessä ollut nappijuoksu. Ajasta on 2-3 sekuntia otettavissa, kun pääsee tulemaan lopussa rauhassa, Heikkinen sanoi.