Kansainvälinen olympiakomitea KOK on tehnyt selväksi, että se tutkii mahdollisuuksia venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden paluulle kansainvälisiin kisoihin.

Asia on puhuttanut runsaasti urheilumaailmassa. Esimerkiksi Ukrainassa ja Puolassa on väläytelty mahdollista olympiaboikottia, jos venäläiset ovat mukana Pariisin olympialaisissa ensi vuonna.

Venäläiset eivät toki kävelisi suoraan kansainvälisiin kilpailuihin. Tiettyjen ehtojen pitäisi täyttyä.

Venäläisurheilijoiden pitäisi kilpailla neutraaleina urheilijoina ilman maatunnuksia ja muita symboleja. Ukrainaan kohdistuvaa hyökkäystä tukevat urheilijat eivät pääsisi myöskään mukaan. Venäläisurheilijoiden pitäisi lisäksi osallistua antidopingohjelmaan.

Nuo ehdot eivät ole riittäviä monille länsimaisille urheiluvaikuttajille. Ne eivät ilmeisesti kelpaa myöskään kaikille venäläisille.

Venäjän olympiakomitean puheenjohtaja Stanislav Pozdnjakov on nimittäin ladannut uhmakasta tekstiä.

– Venäläisten pitää osallistua kisoihin täysin samoilla ehdoilla kuin muiden urheilijoiden. Kaikki muut ehdot ja kriteerit eivät ole tervetulleita, etenkin sellaiset, joissa on poliittisia sävyjä. Ne eivät ole hyväksyttäviä olympialiikkeelle, paalutti Pozdnjakov norjalaisen uutistoimiston NTB:n mukaan.