Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe on saanut viimeisen vuoden aikana myös jonkin verran kritiikkiä.

Venäjän kansallista hiihtokautta varjosti esimerkiksi tv-oikeuksia koskenut sotku. Jotkut Venäjän Cupin kisat pystyi katsomaan vain surkeilta nettistriimeiltä. Asian katsottiin olevan Välben vastuulla.

Välbe on tunnetusti Venäjän presidentti Vladimir Putinin suuri tukija. Kun Välbe täytti torstaina 55 vuotta, teki Putin selväksi kunnioituksensa naista kohtaan.

– Olet kirjoittanut kauniita, unohtumattomia lukuja urheiluhistoriaan. Olet voittanut palkintoja arvostetuimmissa kansainvälisissä kisoissa ja kolme olympiakultaa. Loistavat menestyksesi, hedelmällinen valmennus, mentorointi, sosiaaliset aktiviteetit ja työsi vastuullisessa asemassa Venäjän hiihtoliiton puheenjohtajana ovat malliesimerkki ahkeruudesta, määrätietoisuudesta sekä omistautumisesta, hehkutti Putin Venäjän presidentin hallinnon verkkosivuilla.

Välbe itse puolestaan teki parhaansa näyttäessään omistautumistaan venäläisten politiikalle. Hän jakoi jälleen melkoisia kommentteja Sport-Expressille.

– Millainen paluustamme (kansainvälisiin kisoihin) tulee? Maailma ei tule koskaan olemaan samanlainen. Mutta en usko, että tulee urheilijoiden osalta aggressiivista toimintaa tai boikottia, jossa urheilijat eivät puhu ja kättele. Kun erityisoperaatio (Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa) on ohi, on maailma muuttunut paljon. Ehkä käy päinvastoin ja ihmiset pyytävät meitä tulemaan takaisin ja pyytävät anteeksi? vuodatti Välbe.