Hiihtoliiton taloudellinen tilanne on jokavuotinen puheenaihe. Tänä keväänä mennään jälleen.

Yle paljastaa nimittäin verkkosivuillaan, että Salpausselän kisojen päätöspäivän tapahtumat saattoivat aiheuttaa ison loven Hiihtoliiton kirstuun. Miesten mäkikisan toinen kierros jouduttiin perumaan tuuliolosuhteiden vuoksi.

Ylen saamien tietojen mukaan peruutus aiheuttanee 100 000 euron tulojen menetyksen Hiihtoliitolle. Helsinki Ski Weeksin uskotaan myös tehneen jälleen miinusta.

Mäkihyppy on ilmeisesti aiheuttanut myös omat ongelmansa. Ylelle vuodettiin pieni palanen Hiihtoliiton johtokunnan pöytäkirjasta.

– Talouden ja hallinnon asiantuntija Anne Lahdelma kävi läpi lajien taloustilanteet: Yhdistetyllä ei ole enää paljon käyttövaraa, ja mäkihyppy on mennyt noin satatuhatta euroa budjetin yli. Lajijohtaja Mika Kojonkoski käy asioita läpi tiiminsä kanssa, kerrotaan 21. helmikuuta päivätyssä pöytäkirjassa Ylen mukaan.

Yle tavoitti Kojonkosken kommentoimaan asiaa. Pöytäkirjan kohta tuli yllätyksenä miehelle. Hän toki myönsi, että mäkihyppy joutui kiristämään vyötä kauden mittaan.

– Sen seurauksena peruimme esimerkiksi loppukaudesta pohjoisen leirin ennen Rovaniemen SM-kisoja. Meidän piti testata leirillä ensi vuoden suksia, mutta tiesimme, ettei meillä ole siihen enää talousraamia, Kojonkoski sanoi Ylelle.

Tästä koko Ylen juttu.